Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue
pvm: 10.2.2022 23:45

Kysymys: Valokuidun läpivienti betonielementtiseinään

Muut

Hei,Valokuitukaapeli (halkaisija 6 mm) pitäisi viedä paritalon betonielementtiseinän läpi ulkoa sisälle. Reikä on tarkoitus porata timanttiporalla. Miten läpivienti kannattaa tiivistää / eristää?

  • Tarvitaanko suojaputki?

  • Voiko reiän tiivistää sisä- ja ulkopuolelta sopivalla elastisella massalla? Vai onko jokin muu tapa suositeltavampi?

  • Onko massan alle, seinän sisään jäävä, kaapelin ympärillä paksuudeltaan millin luokkaa oleva ilmatila ongelma?

  • Aiheuttaako kaapeli kylmäsillan (joka voisi aiheuttaa esim. kosteuden tiivistymistä seinän sisään kaapelin ympärille)?

  • Mitä tulee tarkistaa jotta vältetään kosteusvaurion riski?


Seinän rakenne on sisältäpäin: betoni - EPS - betoni - tiilikuori.Kiitos vastauksesta!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suojaputki tarvitaan ja suositeltu koko olisi läpimitaltaan vähintään 50 mm , joka viedään rakennuksen sisälle tekniseen tilaan saakka ja   sen jälkeen putken sisään asennetaan valokuitukaapeli, ei mitään muita kaapeleita, johtimia tai putkia. Valokuitukaapeli vedetään haluttuun kohtaan tekniseen tilaan ja jätetään noin 3 metrin ylimääräinen kieppi odottamaan päätelaitteen asennusta. Putken läpimenon ympäristön voi tiivistää elastisella massalla ja kaapelin sekä putken välisen tilan tiivistämiseen suositellaan solumuovin palaa ja elastista liima- ja tiivistemassaa.. Kosteusvaurion riskiä ei ole, jos työ tehdään huolellisesti ja noudatetaan yleisiä asennusohjeita.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Valokuidun läpivienti betonielementtiseinään":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: