Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 1.7.2020 10:7

Kysymys: Tuulensuojalevyssä olevan homeen vaikutus sisäilmaan

Muut

Talossa on bitumikäsitelty tuulensuoja. Pintaverhousta muuratessa laastia on pudonnut tuulensuojan ja tiiliverhouksen väliin ja verhouksen alatuuletusaukot ovat muutenkin vaatimattomat. Tuulensuojalevyn alareunassa on havaittuu silmämääräisesti ja hajuaistin perusteella hometta.

Voiko sillä olla vaikutusta sisäilman laatuun, kun kosteussulkuna on muovikalvo?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mikäli kosteussulkuna oleva muovikalvo on aikanaan asennettu huolellisesti saumat teipaten ja muutoinkin voidaan olettaa sen olevan ehjän, ei kuvaamallasi tapauksella ole vaikutusta sisäilmaan.
Kuitenkin jos sisäilmassa on havaitaan epäpuhtauksia, jotka saattaisivat olla ulkoseinä rakenteesta lähteviä, saattaa ongelma löytyä kosteussulkumuovin alaosan huolimattomasta asentamisesta, jolloin huoneilman alipaine saattaa repiä korvausilmaa lattian ja ulkoseinän raosta. Tarkista myös korvausilman riittävä saanti.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Tuulensuojalevyssä olevan homeen vaikutus sisäilmaan":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hevosenlanta nurmikolle
Onko hevosen lannan koostumuksella merkitystä nurmikon kasvulle. Mikä vaikutus purulla on,onko eroa koivun ja havupuun purulla. Olen kuullut että havupuun...