Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 4.1.2014 16:36

Kysymys: Tuoksuvatukan myrkyllisyys kotieläimille

Muut

Hei!
Suunnittelen pensasaitaa pihan ympärille. Vaatimuksena pensaalle on, että se on nopeakasvuinen ja täysin turvallinen (myrkytön) kotieläimille. Kaikkein hienointa olisi jos pensas olisi sellainen, että sitä voi syöttää kotieläimille (kanit,kanat ja vuohet).

Ehdoton suosikkini on tuoksuvatukka, mutta en onnistu löytämään mistään tietoa sen myrkyllisyydestä. Onko se marjat, kukat tai lehdet myrkyllisiä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista! :)
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tuoksuvatukka ei ole miltään osin myrkyllinen ja sen syyskesällä kypsyviä marjoja voi vaikka syödä. Lehdet ja varret ovat kuitenkin sen verran piikikkäät etteivät eläimet ehkä välitä syödä niitä? Nopeakasvuinen ja rehevä kasvi kyllä on, mutta haluatko varmasti näin helposti leviävän lajin pihasi ympärille?

Mitä tuumisit aroniasta? Se on myrkytön ja kaunis, satoisakin vaihtoehto vaikka koko pihan ympärille. Matalampi vaihtoehto on hanhikki; vaikkapa pienenä ryhmänä. Myös pensasangervot, heidet, hernepensaat, herukat, pajukasvit ja tuomipihlajat ovat saaneet Myrkytystietokeskukselta "puhtaat paperit" . Näistä voisi vaikka suunnitella useamman lajin, vaihtelevamman aidanteen!

Puutarha.netin Kasvikortistossa voit tutustua eri vaihtoehtoihin. Linkistä pääset nyt suoraan koristearoniaan...Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Tuoksuvatukan myrkyllisyys kotieläimille":
Jäsenen pirjis  antama (19.6.2021 13:49) kommentti

MIssä niitä piikkejä muka on? En ole havainnut. Varret ovat aivan kaljut ja lehdet pehmeitä, ehkä heikosti nukkaisia, mutta piikkejä ei ole. Juuri nyt kauniisti ruusunkukkamaisesti kukkii ja ampiaiset tykkää.Ajattelin käyttää "viininlehtikääryleiisin"  isoja lehtiä. Mitä siihen sanotaan? Käykö roanvalmistukseen?Jäsenen pirjis  antama (19.6.2021 13:49) kommentti

MIssä niitä piikkejä muka on? En ole havainnut. Varret ovat aivan kaljut ja lehdet pehmeitä, ehkä heikosti nukkaisia, mutta piikkejä ei ole. Juuri nyt kauniisti ruusunkukkamaisesti kukkii ja ampiaiset tykkää.Ajattelin käyttää "viininlehtikääryleiisin"  isoja lehtiä. Mitä siihen sanotaan? Käykö roanvalmistukseen?Jäsenen pirjis  antama (19.6.2021 13:51) kommentti

MIssä niitä piikkejä muka on? En ole havainnut. Varret ovat aivan kaljut ja lehdet pehmeitä, ehkä heikosti nukkaisia, mutta piikkejä ei ole. Juuri nyt kauniisti ruusunkukkamaisesti kukkii ja ampiaiset tykkää.Ajattelin käyttää "viininlehtikääryleiisin"  isoja lehtiä. Mitä siihen sanotaan? Käykö roanvalmistukseen?
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: