Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 2.7.2015 12:49

Kysymys: Tilintarkastaja/Toiminnantarkastaja

Muut

Asunto-osakeyhtiömme/rivitalo, jossa on 5 osakasta. Aina ollut yksi tilintarkastaja HTM-Tilintarkastaja/yhteisö. Kevään yhtiökokouksessa 2015 oli valittu tilintarkastajan sijaan toiminnantarkastaja ja hänelle sijainen. En kuullut asiasta puhuttavan vaikka olin kokouksessa mukana. Pöytäkirjaa lukiessa asia ilmeni minulle muutoksesta, että tilintarkastaja oli vaihdettu toiminnantarkastajaksi. Yhtiöjärjestyksessä lukee "Yhtiössä on yksi varsinainen tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Mikäli tilintarkastajaksi valitaan Keskuskauppakamarin tai Kauppakamarin hyväksymä tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita." Yhtiöjärjestys päivätty 2.7.2007 alkavaksi.Voiko tällaista muutosta tehdä ihan noin vain ja mikä merkitys kun yhtiöjärjestys määrää  tilintarkastajan. Ikäihmisen  on  vaikea ymmärtää toiminnantarkastajaa kun yhtiöjärjestys määrää tilintarkastajan. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja eivät suostu kertomaan mistä on kysymys ja mitä muutos tarkoittaa. En ymmärrä miten jatko sujuu taloyhtiössä? Mennäänkö siihen, että ihan sama kuka tarkastaa tilit? Mitä laki sanoo?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensissäkin, pahoittelemme viivettä vastauksissa.
Toiseksi, isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja ovat velvollisia selvittämään sinulle, mistä on kysymys kun yhtiöjärjestyksen määräys on siivuutettu. Yhtiöjärjestystä pitää noudattaa tai vaihtoehtoisesti pitää muuttaa yhtiöjärjestystä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Tilintarkastaja/Toiminnantarkastaja":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: