Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 12.10.2011 14:51

Kysymys: Tarhadaalian lisäys

Muut

Pihamme on kukoistanut kauniisti siemenistä kylvetyillä tarhadaalioilla. Olisi kiva, jos ensi vuonna olisi pihan komeus samaa luokkaa. Jotenka, miten saada siemenet talteen? En ole vielä nähnyt / löytänyt kukkavarresta paikkaa, jossa niitä siemeniä olisi, vai otetaanko daalioista maahan kehittyneet mukulat talteen?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Daalioita voidaan kasvattaa myös siemenestä, mutta kotioloissa kasvin lisäys tapahtuu oikeastaan vain mukuloita jakamalla (tai monistamalla pistokkaista). Siemenistä kasvatetut daaliasi ovat tämän kasvukauden aikana ehtineet kasvattaa noin nyrkin kokoisen juurakon. Ota pakkasten tulon jälkeen daaliasi ylös, leikkaa mustuneet varret, varista ylimääräinen multa varovasti pois ja vie ne talvehtimaan viileään paikkaan (esim. kellariin, +5-6 astetta). Lado juurimukulat väljästi laatikkoon niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Voit varastoida ne myös kuivaan turpeeseen. Keväällä, siinä vapun jälkeen, voit tuoda mukulat sisälle ja istuttaa ne vaikka väliaikaisesti pesuvatiin turvemultaseokseen taimettumaan - tai suoraan ruukkuihinsa. Vuosien saatossa juurakko kasvaa niin kookkaaksi, että voit lisätä kasviasi jakamalla juurakkoa paloihin (1-2 silmua/pala). Ulos daalian voi istuttaa hallaöiden mentyä varmasti ohi; noin kesäkuun puolivälissä. Linkistä saat lisätietoa daalian kasvattamisesta.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Tarhadaalian lisäys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: