Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2014 20:2

Kysymys: Sokkelin rouhepinnoite irtoilee

Muut

Talomme sijaitsee Hyvinkäällä ja on rakennettu vuonna 1997.  Sokkeli on rakennettu kevytsoraharkoista ja päällystetty rouhepinnoitteella. Toissakeväänä pinnoiteesta alkoi irtoila kymmensenttisiä paloja. Paloja on irtoillut vain talon julkisivun puolelta, joka on aurinkoinen puoli. Tällä puolella ja toisessa päädyssä on pihakiveys, joka ulottuu talon ulkoseinään saakka. Onko mahdollista, että talon ulkoseinään saakka tehty kiveys olisi syynä pinnoitteen hajoamiseen? Vai voisiko syynä olla ongelmat salaojissa? Pitäisikö minun tarkastuttaa salaojien toimivuus?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Näyttää kosteuden aiheuttamilta vaurioilta. Sokkeliin ja rouhepinnoitteeseen kohdistuu suhteettoman suuri kosteusrasitus ja saattaa olla, että talviaikaan pakkasilla tuo kosteus jäätyessään irroittaa tuon rouhepinnoitteen, joka keväällä putoilee pois. Salaojien toimivuus on syytä tarkastaa koko rakennuksen osalta.
Suosittelen kiveyksen poistamista seinän vierustoilta ja salaojien tarkastamista ja mahdollista uusimista sekä patolevyn asentamista perusmuuria vastaan ja patolevyn yläreuna päälletulevine listoineen noin 50mm takaisin asennettavan pihakiveyksen yläpinnan yläpuolelle.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Sokkelin rouhepinnoite irtoilee":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tervalepän kaarna kuoriutuu
Pihassamme on tervaleppä jonka kaarna on alkanut irtoilemaan kuvan osoittamalla tavalla. Sitä irtoilee alhaalta ainakin noin metrin korkeudelle asti. On...
Kimalaisen pesä
Onko haittaa kun kimalainen on tehnyt nähtävästi tiilitalon ilma aukkoon?sokkelin yläpuolelle....