Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2015 16:19

Kysymys: Salaojan täyttö

Muut

Hei! Rivitaloyhtiössämme tehtiin viime kesänä salaojien tarkistus ja korjausta. Ongelmaksi jäi salaojan täyttö. Korjatun salaojan päälle on laitettu ohut kerros soraa ja sorakerroksen päälle sitten multaa. Onko mullan käyttö sokkelin reunustalla oikein? Nyt tilanne on se, että rännistä tuleva sadevesi jää seisomaan sokkelin reunustalle mullan päälle, koska sokkelin reunustan multakerros on matalammalla kuin ympäröivä maa. Rännin alle ei ole asennettu mitään, mikä ohjaisi veden poispäin.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kehottaisin tutustumaan aiheeseen sivustollamme rakentaja.fi/perustus , sekä ottamaan asian esiin yhtiökokouksessa esittämällä salaojituksen, sadevesiviemäröinnin sekä mahdollisesti sokkelin kosteuseristämisen tekemistä uudelleen. Esitä samalla, että suunnitelman tekijäksi valitaan alan ammattilainen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Salaojan täyttö":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tove Janssonin juuret?
Voiko Tove Jansson -pensasruusun istuttaa noin metrin päähän uuden talon kulmasta? Vieressä eli 20 sentin päässä on salaojan tarkastusk...