Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 8.9.2014 9:47

Kysymys: pilkkunahkajäkälä

Muut


Mikä myrkky tehoaisi puutarhaan jostain levinneeseen
pilkkunahkajäkälään ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Millaisissa paikoissa sitä kasvaa? Periaatteessahan ko. jäkälän saa pois painepesurilla ja/tai juuriharjalla. Myös erilaisia pesuaineita jäkälän poistoon löytyy mm. Tercol ja erilaisia tuotteita Sokevan valikoimista. Monet kotipuutarhurit vannovat myös etanolialkoholin nimeen jäkälän poistamisessa...Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / pilkkunahkajäkälä":
Jäsenen Viinikärhö46 antama (8.9.2014 20:29) kommentti

Jäkälä kasvaa maassa - marjapensaiden alla ja on siitä levinnyt jomansikkamaan reunaan. Ehkä ei painepesurilla hävittäminen onnistu smiley

 Jäsenen päätoimittaja antama (9.9.2014 13:8) kommentti

Nahkajäkälät viihtyvät tuoreiden kankaiden kosteassa maaperässä - ja sitä näkee usein astiataimien pinnassa. Lähtee parhaiten käsin kevyseti kuorimalla ja harjaamalla. Eihän siitä sinänsä mitään haittaa ole. Myös kalkituksesta ja sammalenpoistoaineesta voisi olla apua.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: