Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2021 17:53

Kysymys: Patolevyt esillä

Muut

Patolevyt tulleet kohteessa esille, paikoin enempi paikoin vähempi ja olleet osin alusta alkaen. Yritetty peittää, tulevat esiin. Kuinka paljon näitä saa näkyä eli milloin tämä luokitellaan virheeksi? Aurinko paistaessaan kovettaa kumia, se voi murtua ja tuonne väliin pääsee sitä sun tätä. 
 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kuvissa näkyvä asennustapa ei ole hyväksyttävä ja on virheellinen, sillä maa-ainesta on päässyt patolevyn taakse ja ylälista ei ole sellaista kuin pitäisi olla ja kiinnitys perustukseen on epäonnistunut. Olen suositellut patolevyn ylälistaksi esimerkiksi Pural pintaista taivutettua peltilistaa, joka kiinnitetään tiiviisti sokkelin pintaan lyöntiruuvein niin, että listan alta pääsee patolevyn taustan ja sokkelin väliin jäävä ilmarako haihduttamaan kosteutta pois. Patolevyn yläreuna pitää olla selvästi maanpintaa korkeammalla, jotta maa-aines eikä sadevesi pääse ko. tilaan. Kaikki valveutuneet peltisepänliikkeet osaavat tehdä tuota tarkoittamaani ylälistaa. Kuvaa suurentamalla ylälistana käytetty materiaali näyttäisi olevan portaissa käytettävää muovista askelkulmaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Patolevyt esillä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: