Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2014 13:11

Kysymys: Paloluukku

Muut

Pitäisi tehdä 60x60 paloluukku talon katonrajaan. Voiko sinne laittaa ikkunan ja ikkunapellin vai saranoilla jokin umpiluukku vai miten sen järkevimmin toteuttaa ettei myöskään vedet valu sisään ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Katemateriaalista riippuen luukku taitaa olla sopiva ratkaisu. Yleensä luukku asennetaan yksi kulma ylöspäin ja näin vältetään veden kerääntyminen luukun taakse. Luukkuun on syytä laittaa sisäpuolelle ketju, joka sallii luukun nostamisen sivuun ja estää sen putoamisen alas katolta. Luukun molemmille sivuille pienet reiät ja niihin sokkatapit, jotka estävät tuulen avaamasta luukkua. Luukun pinta on paras pellittää katon väriin sopivalla tehdaspinnoitetulla pellillä.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Paloluukku":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J333792114 antama (9.10.2014 20:52) kommentti

Kiitos vastauksesta mutta tuli pieni väärinkäsitys. Tarkoitin kyllä että paloluukku tulee seinään eikä katolle. Käytin vain sanontaa katonrajaan kun tarkoitin että luukku tulee päätyseinään ylös.

    
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: