Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 18.7.2011 21:59

Kysymys: Osallistuminen kylpyhuoneremonttien kustannuksiin

Muut

Asuntoyhtiössäni on parin vuoden sisään myyty useita asuntoja ja niihin on muuttanut nuoria perheitä, jotka ovat ostaneet peruskuntoisia asuntoja edullisesti (rivitaloyhtiön valmistumisvuosi 1984). Uudet asukkaat ovat muodostaneet taloyhtiön hallituksen ja alkaneet voimakkaasti ajaa omia asioitaan. Taloyhtiössä laitettiin kylpyhuoneiden lattiat uusiksi vesieristeineen 10 vuotta sitten, mutta nyt uusi hallitus on otattanut kuntotarkastuksen, minkä mukaan seinän vesieristeet olisivat huonot ja näin ollen ovat pyytäneet jo tarjouksia kylpyhuoneremontista eri yhtiöiltä, lisäksi remonttiin kuuluisivat uudet saunan lauteet sekä lattialämmitys... ????? Tein itselleni kylpyhuoneremontin 5 vuotta sitten lattialämmityksineen, taloyhtiö ei suostunut osallistumaan siihen centilläkään. Taloyhtiössämme on 40 asuntoa, joista remonttia haluavat n. 30 asuntoa. Voidaanko meitä muita, jotka olemme omakustanteisesti tehneet jo remontin, todella vaatia osallistumaan näiden muiden asuntojen remontointiin, sisältäen saunan uusimiset ja lattialämmityksen (en remontoinut omaa saunaani).

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymys on pitkälti lainsäädäntöön perustuvaa pohdintaa. Siksi kysymys kannattaa esittää torstaina uudelleen. Jos seinien vesieristeet on todettu huonoiksi, taloyhtiö korjaa ne. Se on velvollisuus, jotta yhtiön omaisuus ei vaurioidu. Perustason laatat kuuluvat samaan korjaukseen. Jos asukas haluaa paremmat laatat, hän maksaa ne. Ilman yhtiökokousta korjauksia ei saa tehdä. Jo korjatuista asunnoista osakkaat saavat korvauksen samoin kuin lattialämmityksistä. Yhtiökokouksen pitää päättää myös rahoitustapa. Isännöitsijän pitää tietää, miten tuo tehdään.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Osallistuminen kylpyhuoneremonttien kustannuksiin":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: