Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 23.4.2016 7:3

Kysymys: onko asbestia

Muut

Tyttärelläni on vuonna 1956 rakennetussa rintamamiestalossa reino uuni/hella n: ro 40. On ollut puhetta hellan purkamisesta ja sen korvaamisesta paremmin lämmittävällä leivinuunilla. Kysymys kuuluu: onko kyseisessä uunissa käytetty eristeenä asbestia? Olemne yrittäneet löytää tietoa tästä uunista, mutta heikoin tuloksin.  
Jäsenen Ari  antama (9.5.2016 21:13) kommentti

Hyvin todennäköisesti. 94 ja vanhempiin rakennuksiin tehtävä asbestikartoitus ennen purkua. Jäsenen J2857931621 antama (10.5.2016 6:45) kommentti

Olen hyvin tietoinen noista asbestikartoituksista rakennusten suhteen koska itse työskentelen rakennusalalla. Nyt ei kuitenkaan ole kysymys talon rakenteiden purkamisesta vaan itse reino-uunin rakenteesta. Tätä ei tunnu nyt vastaajat ymmärtävän. Reino-uunihhan on peltikuorinen uuni jossa on muurattua rakennetta sisällä. Oltaisi nyt haluttu tietää onko kyseisessä uunimallissa käytetty sen peltikuoren ja muuratun rakenteen välissä eristeenä  asbestia. Ja Arille tiedoksi ettei kaikissa ennen 94 rakennetuissa kohteissa välttämättä ole sitä asbestia. Työssäni olen teettänyt kartoituksia lukuisista 70-94 rakennetusiat kohteista ja asbestia on löytynyt  korkeintaan putkien eristeistä,  useimmissa  e edes niistä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Luotettavaa tietoa asbestista ei ole saatavissa muuten kuin ottamalla näyte ja tutkituttamalla se.  Ottaisin yhteyttä Asbestialan erikoisliikkeeseen ja pyytäsin heiltä tarjousta koko uunin purkamisesta ja poiskuljettamisesta asbesti töineen.  Tarjouksia voi pyytää useitakin. Tämä on ainoa turvallinen tapa hoitaa uunin purkutyö.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / onko asbestia":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: