Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 21.7.2014 15:48

Kysymys: neudorff finalsan

Muut


Hei,olen hävittänyt rikkakasvia kyseisellä aineella.
1.haravoidaanko rikkakasvi jäämät pois vai hävjääkö ne itsestään?
2.Voiko tätä ainetta käyttää marjapensaiden juurelle vaikka siinä on marjat raakileilla?
3.Voiko sitä käyttää orapihlaja aidan juurelle rikkakasveihin?


Pihassani on paljon perennoja ,marja -ja omena puita,pensaita ja kuusi sekä orapihlaja aita, vai olisiko teillä antaa parempia vinkkejä rikkakasvien torjuntaan?Tonttini kunnossa pito vaatii paljon aikaa ja voimia.Ottaisin mielelläni neuvoja ja kuokemusperäistä tietoa ,jotta pääsisin joskus nauttimaan pihamaastani.

Terveisin Ritva Idman

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Neudorffin tuotteet ovat luonnonmukaisia ja ympäristölle ystävällisiä tuotteita. Neudorff Finalsan rikkakasvien torjunta-aineen tehoaineena on biologisesti hajoava, luonnossakin esiintyvä rasvahappo. Voit käyttää sitä kaikkialla puutarhassa, kunhan muistat että se tuhoaa kaikki kosketuksissa olleet viherkasviosat. Kuolleet kasvit voit jättää maanparannusaineeksi paikoilleen tai poistaa (mm. pihalaattojen välistä ja sorastukselta). Marjapensaiden alustatkin voit käsitellä, kunhan varot marjapensaan lehtiä.

Pihan helppohoitoisuutta lisäävät yhtenäiset istutusalueet, oikeat kasvivalinnat ja hyvin viihtyvät, terveet kasvit. Rikkaruohoja vastaan taistelussa auttavat myös katteiden ja katekankaan käyttö. Kate vähentää siemenrikkakasvien itämistä ja katteen alla käytetty katekangas puolestaan estää juurista lisääntyvien rikkakasvien kasvun. Terveet ja hyvinvoivat kasvit ja ilmavana pidetyt kasvustot ovat puolestaan vahvoilla tauteja ja tuholaisia vastaan.

Puutarha.net on tulvillaan asiantuntevaa tietoa pihan perustamisesta ja puutarhan hoidosta - sekä tietenkin kasveista. Katso, mitä kaikkea vaakapalkin alta löytyy - ja käytä haku-toimintoa etsiessäsi tietoa tietystä aiheesta. Jäsenenämme pääset hyödyntämään myös yli 1400 kasvilajin ja -lajikkeen Kasvikortistoa (monipuoliset hakumahdollisuudet!). Entä oletko jo tutustunut Puutarha.netin Keskustelupalstaan? Siellä riittää asiaa aiheesta kuin aiheesta - ja kokemusperäistä tietoa pihan ja puutarhan hoidosta!Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / neudorff finalsan":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Rikkakasvien torjunta kasvimaalla
Voiko Finalsan rikkaruohon torjunta ainetta käyttää kasvimaalla?...
Kultakuoriaisen toukka
Meillä ollut kyseinen toukka, olen viime vuonna kastellut mullan Neudorff torjunta aineella. Kasvit eivät kuitenkaan voi hyvin, multa on paakkuinen rihm...