Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 17.10.2017 5:25

Kysymys: Naapurisopu koetuksella

Muut

En oikein tiedä olenko väärässä paikassa apua etsimässä. Naapurin isäntä sellaisen tempun joka hiukan hiertää jo valmiiksi viileitä välejämme.Muutimme vuokralle rivitaloyhtiöön pari vuotta sitten. 

Asuntojen pihojen välissä on 2,5m korkeat lauta-aidat ja pihan päädyssä hiukan matalampi aita. Aidat ovat irti maasta ja niinpä noiden aitojen alareunan ja maan välille on jokainen, niin halutessaan, rakentanut 5x10cm silmäkoolla varustettua verkkoaitaa koirien ja kanien kulkuesteeksi.

Naapuri päätti nyt, että me emme sitä aitaa tuossa päädyssä enää tarvitse ja repi sen pois. Hän on sen siihen joskus vuosia sitten naputellut mutta voiko hän myös niin halutessaan kiskoa sen irti? Saan kuulemma turpaani jos teen saman hänelle. Valokuvia minulla ei ole, ei aidasta eikä naapurin isännästä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Aita

Jos ne eivät ole taloyhtiön rakentamia ja vastuulla olevia aitoja, jokainen voi purkaa oman puolensa aidan omalla vastuullaan.
Varsinkin, jos sen on itse tehnyt.
Kyllä siellä muutakin skismaa tedän välillä on, jos turpaan lyönnillä uhkaillaan.
Selvittäkää välinne kuten järkevien , aikuisten ihmisien kuuluu.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Naapurisopu koetuksella":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J845190417 antama (17.10.2017 22:33) kommentti

No mutta naapuri jättikin omaan päätyynsä aidan, kävi vain meiltä repimässä sen pois.Ja totta, muutakin skismaa on. Käytiin huomauttamassa ainaisesta koirien räksyttämisestä ja siitähän tämä koko lumipallo lähti vyörymään. Emäntä haukkui minut pystyyn suu vaahdossa ja isäntä huuteli grillin ääreltä hävyttömyyksiä. En osannut tuollaista odottaa joten pakenin sisälle ja toinen naapuri sitten näki kun isäntä kävi kirosanojen saattelemana kiskomassa aitamme irti.Välien selvittäminen ei onnistu, äijä on pahansisuinen, väkivaltainen ja kykenemätön puhumaan kanssani. Ollaan kuulemma maailman huonoimpia naapureita. Onko hänellä siis oikeus purkaa meidän pihamme päästä aita pois ja jättää oman pihansa pään aita paikalleen koska se on hänen asentamansa? Meidän pihan päässä tuo aita oli puolitoista vuotta mutta nyt ei enää ole.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: