Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 28.9.2015 9:42

Kysymys: Myyrien karkottaminen

Muut

Hei, olisiko mitään hyvää konstia millä vois karkottaa myyrät kukkasipuleiden kimpusta, verkothan olis tietysti mutta kun istuttaa kymmeniä sipuleita ei se oikein onnistu, oliskohan kanankakasta mitään hyötyä ja uskaltaiskohan sitä esim. laittaa istutuskuoppaan.

T. Myyriin kyllästynyt
Kysymyksiä: 18 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Voimakkaat hajut toimivat tosiaan myyrän karkotteena ja kanankakkaa voi myös käyttää. Älä kuitenkaan laitan sitä suoraan kukkasipuleiden alle vaan niiden läheisyyteen. Myös voimakkaan hajuiset sipulikasvit (esim. keisarinpikarililja), narsissit ja valkosipuli (kaikkia Allium-sipuleita kannattaa yrittää juuri pahan hajun vuoksi) karkottavat myyriä. Valkosipulin kynsiä voi myös liottaa kuumaan veteen ja kaataa liuos suojeltavan kasvin ympärille. Myös minkin tai muun petoeläimen lanta puun juurella saanee myyrät näkemään punaista. Kotikonstien lisäksi kaupoissa on saatavilla erilaisia torjunta-aineita ja hajukarkotteita. Myös erilaiset äänet toimivat karkotteena.

Loppu vastauksesta oli suora kopio artikkelista "Myyrien torjunta puutarhasta" - luehan sieltä lisää vinkkejä!
 Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Myyrien karkottaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

maa-artisokan taudit ja myyrät
Artisokkiani vaivaa jokin "punalaikku/-pilkkutauti".Sitä näkyy monissa ehjissäkin mukuloissa mutta varsinkin myyrien haukkauskohdissa. En ole l&#...