Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 27.10.2018 13:9

Kysymys: Muurahaisten pako

Muut

Asun Hgin Paloheinässä rivitalo/paritalo ja meillä on ollut miljoonia muurahaisia iät ajat. Toissa kesänä ne hävisivät kaikki, tilalle tuli 1-2 cm sukamatoja, joita tänä kesänä vain muutama. Useat omakotitalon omistajat myös Mikkelissä, Lappeenrannassa kertoivat saman havainnon. Mistä luoonilmiöstä on kyse? Pitääkö olla huolissaan? toisaalta pitää sillä nyt ilmestyi Espanjan siruetanat?  Kiitollinen vastauksestanne.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti tämä on näitä luontomme selittämättömiä asioita, joiden syitä voimme vain arvailla. Kenties edelliskesän sateet ja/tai pohjaveden muutokset nostivat maan kosteustilannetta siinä määrin, etteivät muurahaiset enää ole siellä viihtyneet. Kosteampi maa selittäisi myös sukamatojen sekä etanoidenkin ilmestymisen. Tänä kesänä maa lienee kuitenkin taas kuivunut syvemmältä ja muualle siirtyneet muurahaiset saattavat taas palailla entisille alueilleen. Muurahaiset saattavat hyvinkin joskus kadota omia aikojaan; ilman mitään selitystä.

Uskoisin kyseessä olevan normaali luonnon biodiversiteetin vaihtelu. Erilaisten eliöiden toiminta ei ole koskaan vakio, vaan siinä tapahtuu koko ajan muutosta.
PN


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Muurahaisten pako":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: