Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 6.6.2011 15:51

Kysymys: Mongolianvaahteroiden huonovointiset alaoksat

Muut

Tonttinaapuri on jo jonkin aikaa huomautellut meille, että pihavaahteramme ovat liian lähellä tonttien rajaa (etäisyys n. 1m) ja että niitä on siirrettävä 1,5 metriä taloomme päin. Mongolianvaahteroista raja-aitana on maininta asemapiirroksessa. Tontin rakentaja on istuttanut puut vuonna 2003.

Viime syksynä omakotitalomme pihavaahteroiden alimmissa oksissa tapahtui yllättäen jo kesällä ruskistuminen ja lehtien putoaminen. 1½ m:n korkeudesta ylöspäin puut voivat viime syksynä normaalisti. Nyt keväällä alimmissa oksissa on lisää jotenkin vaivaisia, mykeröisiä lehtiä. Nurmikko puiden juurella on edelleen kuollutta ja harmaata. Toisen vaahteran vieressä oleva vaahteran alku on kokonaan kuollut. 

Voisiko olla kyse myrkystä?
Kysymyksiä: 9 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Varmaa vastausta on tähän kysymykseen vaikea antaa, sillä erilaisia tauteja, tuholaisia sekä myrkkyjä ja niiden vaikutuksiakin on monenlaisia. Jos vaahtera yläosastaan kuitenkin voi hyvin, niin hätää ei onneksi ole. Mongolianvaahterat on istutettu asemapiirroksen mukaisesti tonttisi raja-aidaksi, joten naapurisi voi tarpeen vaatiessa vain poistaa puolelleen kasvavia oksia. Varjostavatko puut kenties? Olisiko puita mahdollista leikata naapurisovun nimissä? Toivottavasti kyse ei ole mistään ikävämmästä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Mongolianvaahteroiden huonovointiset alaoksat":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jänis söi hopeakuusen neulaset
Istutimme pihallemme noin 4 vuotta sitten hopeakuusen, joka on kasvanut mukavasti ja tehnyt paljon uutta kasvua, joka on keväällä erottunut värilt...
Citykanit ja pihan istutukset
Hei, meillä on iso riesa citykaneista, jotka tuhoavat kaiken! Kanit ovat taas talven aikana syöneet viime vuonna istuttamani tuija-aidan sekä alimmat oksa...