Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 22.5.2017 21:43

Kysymys: Mitä neuvoksi jos hallitus kieltää terassilasituksen

Muut

Hallitus on päättänyt, että huoneiston leveyksiselle terassille rakennettava  saman leveyksinen lasitus on julkisivua oleellisesti muuttava seikka ja haluaa kaikkien osakkaiden mielipiteen.Kaksi kahdestatoista vastustanee ja haluaa ylimääräsen yhtiökokouksen. Riittääkö määräenemmistö asian päättämiseen vai voika hallitus yksin päättää ko. asian.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Yhtiökokous päättää lain mukaan kunnossapidosta, joka on laajakantoinen taikka vaikuttaa olennaisesti asumiseen tai asumiskustannuksiin. Yhtiökokous voi päättää myös sellaisesta ajankohdan tavanomaisen tason ylittävästä uudistuksesta, josta ei määrätä yhtiöjärjestyksessä. Tällaisesta kunnossapidosta päättämiseen riittää enemmistön kannatus. Mikäli kyse on tavanomaisen tason ylittävästä toimenpiteestä, yhtiölle aiheutuvien kulujen kattamiseksi peritään yhtiövastiketta vain siihen suostuneilta osakkeenomistajilta ja heidän osakkeidensa uusilta omistajilta. Kulut jaetaan näiden kesken yhtiöjärjestyksessä määrättyjen vastikeperusteiden mukaisesti.Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Mitä neuvoksi jos hallitus kieltää terassilasituksen":
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen J496607910 antama (23.5.2017 17:36) kommentti

Mielestäni tuo ei vastannut lainkaan kysymykseeni. Olen itse kustantamassa koko operaation.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kellokuusaman kukintaa kaipaillen
Neljä vuotta vanha kellokuusama ei ole kukkinut kertaakaan syksyisin on annettu syyslannoitetta mikä neuvoksi...