Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 14.7.2022 13:22

Kysymys: Mikä kesäkukka?

Muut

Hei!

En muista tuon valkoisen kesäkukan nimeä? Tuoksuu hyvälle. Rankkasade kaatoi ja kukat lähti pahasti, onko mitään tehtävissä voiko esim. leikata eli uudistuisiko vielä? Toinen kysymys? Kukkiiko laventeli vielä jos poistan kaikki ylikukkineet kukat?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyseessä on kohtalonkukka, Nemesia. Se saattaa toipua rankkasateen jälkeen itsekseenkin, mutta hyötyy ylipäätään kesän aikana latvomisesta. Latvominen innostaa uusien kukkavanojen kehittymistä. Säännöllistä lannoittamista ei myöskään kannata unohtaa, sillä jatkuva kukinta vie voimaa. Ravinteiden loppuessa kukintakin loppuu.

Laventelista kannattaa ehdottomasti poistaa kukkineet kukkavanat. Uusia nuppuja muodostuu näin nopeasti. Mikäli kukkineita ei poisteta, laventeli alkaa kypsyttä siemeniään eikä enää kuki kovin innokkaasti. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Mikä kesäkukka?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: