Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 2.6.2015 14:44

Kysymys: Kuorikkeen puulajikkeen merkitys

Muut

Hei,

onko väliä käyttääkö kuusen vai männyn kuorta katemateriaalina?

Kuusta saisi sahalta ilmaiseksi, männystä pitää maksaa. Mutta mikä niiden ero on? Kumpaakin myydään myös kaupan isoissa säkeissä, mutta erosta ei näy merkintöjä Onko jotain haittaa kasveille?

Työ löytää tekijänsä
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ei ole oikeastaan merkitystä, kattaako maanpinnan kuusi-, mänty-, vai sekakatteella. Kuusikate on useimmiten hieman hienompaa ja tasalaatuisempaa ja sopii paremmin myös kompostin seosaineeksi - männynkuorikate tätä useim hieman karkeampaa. Kuorikatteen käytössä on vain muistettava, että typen kulutus kasvaa (muista lannoittaessasi) - ja havupuukatteella on myös maata happamoittava vaikutus (jos katat muita kuin happaman maan kasveja, niin muista tämä kalkitessasi).Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kuorikkeen puulajikkeen merkitys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Ilmansuunnan merkitys.
Tämä kysymys koskee ilmansuuntia kun kasvattaa kukkia parvekkeella tai sisällä. (äskeisestä kysymyksestäni...