Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 19.11.2012 21:48

Kysymys: kostean rappauksen haju ?

Muut


Öljylämmitteiseen taloon oli asennettu 2000 luvun alussa uusi kattila mutta 12m pitkää tiilipiippua ei ole putkitettu. Tästä syystä kattilahormi on kostunut koko pituudeltaan n 10v ajan.

Nyt olen alkanut korjaamaan ko vauriota, nyt piippu on sisäputkitettu ja ennen kattilaa olevassa mutkassa on kondenssiveden poistomutka josta tulee vettä runsaasti polttimen käydessä.

Olen ottanut talon sisältä rappaukset alas koko kattilahormin pituudelta josta vauriot on ollut jo silmin nähtävissä. Rappaukset ovat myös olleet "kopoja" ja irti tiilistä.

Hormia vasten olleissa puissa kattopaneelit lattialaudat on ollut hieman tummentumaa ja paikoin voimakastakin "hajua" jos puista leikkaa esim 2cm pois ei puu haise enään. löin myös horminvieressä lattian alla olevat palosuojahiekkakaukalot irti. kaukaloissa oleva hiekka haisi myös voimakkaasti ja oli kosteaa.kaukaloiden takana olevia puruja joutui poistamaan max 10cm jonka jälkeen puru ei haissut enään millekään.

Onko mahdollista että laastissa kasvaa jokin home/ sieni? paljaalla silmällä ei näy mitään.

jos otan samasta muurista palan rappausta joka ei ole ollutkaan kosteana ei pala haise millekään kuivana tai kosteana.

mikäli otan samasta seinästä palan rappausta joka on ollut märkää ei pala haise mutta kun palan kastelee tulee palasta voimakas "home /ummehtunut haju" noin puolessa minuutissa.

eli hajut lähtee kun piippu kuivaa mutta onko mahdollista että kuivuneesta muurista tulee jokin haitta? tiilien välissä olevaa laastia kun en viitsisi vaihtaa ?

mikä on paras konsti kuivattaa kostunut piippu? kaikki hormit on jo auki, mutta kastunut tiili on melko hidasta kuivumaan.

lämmintä ilmaa ei lieneen kannata puhaltaa piippuun koska tämä kondensoituu ilmeisesti piipun yläpäässä jokatapauksessa koska piippu on melko pitkä?


Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koko piippurakenne on kuivattava, jotta rappaukseen imeytynyt savun aiheuttama terva ja noki eivät tulisi läpi rakenteen. Kaikki tervaa sisältävät rappaukset on poistettava, koska haju tulee läpi, kun rappaus kastuu. Ominaisuus on samanlainen kuin naoliinilla, mutta käsittääkseni haju ei ole myrkyllinen, kuten naoliinissa. Tarkasta myös piipun alaosa ja lattiarakenteet laajemmin, jotta kosteutta ei ole päässyt sinne. Piipun kuivaukseen kannattaa käyttää kuumaa ilmaa, vaikka se ei ole energiatehokasta. Suojaa piippu uudelta kastumiselta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / kostean rappauksen haju ?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Viherraitamatti kellastuttaa lehtiensä kärkiä
Hei, minulla on tällainen kasvi, luultavasti viherraitamatti. Se on ollut minulla jo useita vuosia.Kesällä se oli hoidossa noin viisi viikkoa, ja elokuussa...
Allergikolle huonekasveja
Kyselisin mitkä huonekasvit sopivat allergiselle/haju/homeyliherkälle ihmiselle? Sellaisia kasveja jotka pystyisi kasvattamaan esim.ruukkusorassa/normaali soras...
Korianteri ja karhunvatukka
Päivää!Korianteria tuppaa menemään nykyään melkein joka ruokaan ja kalliiksihan se tulee kaupasta haettuna. Mulla on etupihalla eritt&#...