Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 27.8.2022 0:53

Kysymys: Kenen pesä ?

Muut

Mikä elukka tai lintu on rakentanut pesän korkealle mökin kurkihirren päälle ? Pesä on erikoisen näköinen ja ilmeisesti tyypillinen jollekin elukalle tai linnulle.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kurkihirren päällä taitaa olla ampiaisten pesä. Ne rakentavat sen usein räystään alle tai ullakolle, rakennusaineena mm. puukuitu, jonka ne jauhavat paperimaiseksi massaksi. Sisällä on kennosto poikasten kasvattamista varten. Yleensä pesä on aika pyöreä, mutta myös muun muotoisia rakennelmia ne voivat tehdä. Jos pesän ympärillä ei ole näkynyt liikettä, kyseessä lienee ylivuotinen pesä. Yhdyskunnasta vain kuningatar talvehtii ja keväällä se perustaa uuden pesän uudelle yhdyskunnalle.

Vaikka ampiaisia usein kavahdetaan, ne ovat tosiasiassa hyödyllisiä hyönteisiä puutarhassa. Ne mm. ruokkivat toukkiaan puutarhan tuhohyönteisillä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Kenen pesä ?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvimaan pohjatyöt
Hei!Haluaisimme ensi kevääksi kasvimaan tontille ja jotta ei mentäisi perse edellä puuhun tämän asian suhteen vaan saataisiin oikeasti jotai...