Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 20.5.2013 19:26

Kysymys: Jonsered LM 2146 M ei pysy käynnissä

Muut

Ryypyttämällä lähtee hetkeksi käyntiin, mutta sammuu 5 sekunnissa. Ilmanputsari ok. Kannattaako viedä huoltoon kaasarin puhdistamista/säätöä varten. 6 vuotta vanha, öljyt vaihdettu pari kertaa ja ajettu vain 250 m2 nurmea.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Syitä sammumiseen voi olla useita; vanha bensa tankissa (jos polttoaine on talven yli seisonutta, kaada se pois ja tankkaa tilalle uutta bensiiniä. Polttoainesuositus: 98 E5. ), roska tai muu tukkeuma kaasarin tiehyissä (selittää miksi käynnistyy, mutta sammuu hetken päästä kun bensaa ei tulekaan kunnolla).

Kannattaa ennen kaasuttimen irroitusta ja puhdistusta katsoa kuuluuko ko. malliin polttoainesuodatin. Jos kuuluu, niin se kannattaa vaihtaa uuteen. (Mikäli tankin ja kaasuttimen välissä on kumista polttoaineletkua, niin suodatin on siinä, jos sellainen vain on. Jos kaasutin ja tankki ovat päällekkäin, niin suodatin tankin sisällä ja harvoin tukossa.)

Kaasarin puhdistus saattaa siis myös tuoda avun käyntiongelmaan. Työ ei sinänsä ole vaikea, mutta sen hyvin tekeminen vie toki aikaa. Huolelliseen kaasuttimen puhdistukseen kuuluu ilmansuodattimen puhdistus/vaihto, kaasuttimen puhdistus ja tankin huuhtelu/puhdistus. Mikäli kaasuttimessa on kalvo, tulee se tässä yhteydessä vaihtaa uuteen. Esimerkiksi Briggs & Stratton classic 35 -mallissa kaasuttimen kalvon venyminen ja rikkoutuminen on erittäin yleistä.

Mikäli et ole varma huoltomiehen taidoistasi, niin suosittelemme viemään leikkurin Jonsered-huoltoon. Kuusi vuotta vanha laite tarvitsee varmasti perushuollossa käyttämistä muutenkin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Jonsered LM 2146 M ei pysy käynnissä":
Jäsenen Np  antama (30.5.2019 17:37) kommentti

Sama vika käynnistyy kun bensaa kaataa kaasariin mut hetken päästä sammuu... Kaasari puhdistettu ja reijät pääsuuttimes rautalangalla ja paineilmalla putsattu missä siis voisi vikaa olla


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: