Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 14.7.2015 4:40

Kysymys: isopihtihäntä

Muut

Miten pääsee eroon ISOPIHTIHÄNTÄ-otuksesta. Niitä tuntuu joka vuosi tulevan lisää. Pihalla niitä on nurmikolla, marjapensaissa, tavaroitten alla ja välissä. Kiipeävät pöydille ja grilliin. Pihalla ei voi edes telttailla, otukset tunkeutuvat sinne. Ovat ilmestyneet talon sisällekin. Millä keinolla ne saa hävitettyä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Isopihtihäntä vaikuttaa viime vuosien kuluessa yleistyneen meillä Suomessakin (kenties leutojen talviemme takia) ja joillakin alueilla niitä tuntuu esiintyvän harmiksi saakka. Pihtihännät viihtyvät varjoisissa, viileissä ja kosteisa paikoissa ja löytyy usein esineiden ja listojen alta. Niiden viihtymistä voi yrittää heikentää pihaa siistimällä (kaikki lymypaikat, mm. vanha puuaines pois) ja ilmankiertoa, valo-olosuhteita parantamalla - ja koettaa torjua toluliuoksella suihkuttelemalla. Sisätiloihin pyrkijöitä voi kokeilla torjua laittamalla hyönteisiä kuivattavaa ainetta (kivituhka, poltettu kalkki) vaikkapa kivijalan juurelle ja oviaukkojen ympärille. Sisätiloissa myös BioKill on todettu avuksi; sitä oven-/ikkunanpieliin ja katto-/lattialistoihin. Muita keinoja isopihtihäntien torjuntaan ei vain oikein ole.

ps. Ne voivat myös purra.Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / isopihtihäntä":
Jäsenen tools antama (12.3.2021 20:8) kommentti

Minä ostin juuri kukkivan kauniin sitruunapuun sisälle. Kauhukseni huomasin, onneksi aika pian, että sen mukana tuli isopihtihäntiä ruukussa. En missään tapauksessa halua niiden leviävän muualle, niin mitä voin tehdä muuta kuin kantaa pakkaseen koko puun? Olen sulkenut sen muovipussiin illoiksi/öiksi kun ilmeisesti pimeän tullen lähtevät liikkeelle, mutta eihän niin voi jatkua. Biokilliä ruiskutin ruukun reunoille ja alle, mutta enää ei varmaan hedelmiä voi syödä. Jäsenen tools antama (12.3.2021 20:8) kommentti

Minä ostin juuri kukkivan kauniin sitruunapuun sisälle. Kauhukseni huomasin, onneksi aika pian, että sen mukana tuli isopihtihäntiä ruukussa. En missään tapauksessa halua niiden leviävän muualle, niin mitä voin tehdä muuta kuin kantaa pakkaseen koko puun? Olen sulkenut sen muovipussiin illoiksi/öiksi kun ilmeisesti pimeän tullen lähtevät liikkeelle, mutta eihän niin voi jatkua. Biokilliä ruiskutin ruukun reunoille ja alle, mutta enää ei varmaan hedelmiä voi syödä. Jäsenen tools antama (12.3.2021 20:9) kommentti

Minä ostin juuri kukkivan kauniin sitruunapuun sisälle. Kauhukseni huomasin, onneksi aika pian, että sen mukana tuli isopihtihäntiä ruukussa. En missään tapauksessa halua niiden leviävän muualle, niin mitä voin tehdä muuta kuin kantaa pakkaseen koko puun? Olen sulkenut sen muovipussiin illoiksi/öiksi kun ilmeisesti pimeän tullen lähtevät liikkeelle, mutta eihän niin voi jatkua. Biokilliä ruiskutin ruukun reunoille ja alle, mutta enää ei varmaan hedelmiä voi syödä. 
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: