Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 12.9.2016 10:34

Kysymys: Home/kosteusvaurio

Muut

Suurehkossa rivitaloyhtiössä yhdessä asunnossa heräsi home/ kosteusvaurio epäily ja taloytiö pesi kätensä korjauksista  huoneilmamittauksella, missä tulos negatiivinen.  Omalla kustannuksella otettu seinästä ja alapohjasta näytteet missä kosteusvarioon sopivaa bakteeri ja homekasvua.  Taloyhtiön vastaus löydöksiin oli pidättäytyä korjauksista ja taloyhtiö kielsi lisänäytteiden oton.

Onko ainoa tapa edetä asian käsittelyssä nostamalla kanne ja jatkaa käsittelyä raastuvan oikeudessa?
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yleensä käräjäoikeuteen ei nyt ensimmäisenä kannata lähteä riitelemään.
Ota yhteyttä niin voimme auttaa sinua neuvottelemalla pääsemään sovinnolliseen ratkaisuun taloyhtiösi hallituksen ja isännöitsijän kanssa selvitysten jatkamisesta ja korjausten aloittamisesta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Home/kosteusvaurio":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Liljat
Hei, viime kesänä suuri osa Liljojeni kukkanupuista "näivettyi" eikä auennut, niin mikähä...
Mikä pihlajan sairaus on levinnyt ainakin etelä-suomeen?
Kyseessä on jokin home tai virus, joka pilaa mustiksi pihlajan lehdet ja marjat jo ennen ruskaa.Voiko Tätä torjua jotenkin tai lääkitä? Onko...
orvokkikorin virus/hometauti
Hei!Olen muutaman vuoden ajan kasvattanut orvokkeja isohkossa, soikeassa pajukorissa (muovilla vuorattu), jossa alakerros rahkasammalta kosteuden säilyttämiss...