Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2013 7:14

Kysymys: Hirsitalon yhteyteen autokatos, palosuojaus?

Muut

Lamellihirsitalo (hirsi 230mm) jonka yhteyteen autokatos talon toiseen päätyyn.
Autokatoksessa myös lämmin varastotila katoksen perällä (seinät ei hirrestä).
Miten palosuojaus, riittääkö talon seinustalla (katoksen sisällä) hirsiseinän käsittely jollain palosuoja-aineella? Vai tarvitseeko hirsiseinän päälle vielä kyprokit ja verhoilun?
Kattoon ilmeisesti (tupla?)kyprokki + lautaverhous, samoin varastonseinään?
Katoksen ulkoseinä jää osittain sivulta auki (kevyt näkösuojalaudoitus tms.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Palosuojamaalilla ei pystytä saamaan riittävää palosuojausta. Mielestäni seinä vaatii palolevyn. Pääsuunnittelijan on osattava antaa oikea ratkaisu, koska pääsuunnitelmissa se pitää esittää. Paikallinen paloviranomainen määrittää palosuojaustarpeen lopullisesti ja osaa myös antaa neuvon oikeasta suojausmenetelmästä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Hirsitalon yhteyteen autokatos, palosuojaus?":
Jäsenen Ra.insvm.-69 antama (5.5.2017 21:28) kommentti

Rakennusluvassa nuo eri seinien ja katoksen yläpohjan palonkestovaatimukset pitäisi olla mainittu. Yleensä tupla Gyproc riittää. Palovaaran sivusiirtyminen edellyttää tapauksessasi ilmeisesti myös hirsirakenteeseen rajoittumattoman varaston osalta osastointia. Pääsuunnittelija ensisijaisesti antaa ohjeet - sitten rak.tarkastus / paloviranomainen. Määräysten noudattaminen on oleellista mahdollisen palovahingon vakuutuskorvausten käsittelyssä.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: