Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 29.11.2009 19:18

Kysymys: Halkeama kivitalossa

Muut

Olemme harkinneet 20 vuotta vanhan 2-kerroksisen kivitalon ostamista. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että talon yhdessä nurkassa on suunnilleen toisen kerroksen puolivälissä vaakasuuntainen halkeama, joka näyttäisi vesijäljistä päätellen jatkuvan noin 5-7 metrin matkan katetulla parvekkeella yhden ikkunan ja parvekeoven yläkarmiin asti. Välittäjän mukaan kyseessä on vain pintahalkeama, eikä talon sisäpuolella hänen mukaansa ole halkeamia. Kysymys kuuluu, mikä tällaisen halkeaman yleensä aiheuttaa? Kuinka kalliiksi halkeaman korjaaminen tulisi jos kyseessä on pintahalkeama/talon rakenteisiin asti ulottuva halkeama ja onnistuuko tällaisten korjaaminen yleensäkään kunnolla?
Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Todennäköisesti parvekkeen katon ja seinän välinen liitos on vuotanut joskus, tai vuotaa vieläkin. Katolla oleva vesipelti voi vuotaa. Rakennuksessa on muuallakin havaittavissa julkisivuissa tummentumia, jotka viittaavat kosteuteen. Suosittelen, että koko rakennuksesta tehdään kosteuskartoitus. Halkeama voi olla kosteuden ja pakkasen aiheuttama. halkeaman syvyyden voi mitata, ja sillä saa selville, mitä seinässä on tapahtunut.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Halkeama kivitalossa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Halkeilevat omenat
Tervehdys !Meillä on terveen oloinen, noin 5 vuotias omenapuu, joka kukki keväällä hyvin runsaasti. Onnistuneen pölytyksen johdosta se kantaa nyt...