Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 7.1.2014 19:53

Kysymys: Asbestia huoneilmassa

Muut

Meillä on -62 rakennettu talo. Oston ja remontin yhteydessä on purettu vanha muovimatto sekä sen alta sininen laatta-kuvioinen muovimatto. Onkohan se ollut asbestilevyä? Parista kohdasta vanhaa lattianpohjaa/liimaa on vielä näkyvissä. Kannattaisiko siitä ottaa näytepala, sekä myös pölynäyte? Mistä kohdasta pölynäyte olisi hyvä ottaa, ja minne nuo näytteet voi lähettää? Onko se kallista?
Mitä jos näytteistä löytyy asbestia, pitääkö meidän muuttaa tästä pois? 60-luvulla on ilmeisesti käytetty paljon asbestia.. Missä muualla sitä voisi olla? Ainakin mineriittikatossa ja seinälevyissä ilmeisesti sitä on?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Pyydä välittömästi paikallinen terveystarkastaja käymään paikalla. Oletettavasti talossa on tehty asbestipurkua ilman asiallisia suojauksia. Terveystarkastaja osaa antaa ohjeet näytteiden ottamisesta ja tietää, missä ne voi tutkia. Todennäköisesti asuntoa on puhdistettava alipaineistettuna, jotta asbestipöly saadaan pois. Purkutavasta riippuen pölyä ei ole merkittävästi tai sitä on paljon.Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Asbestia huoneilmassa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: