Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 13.1.2014 10:44

Kysymys: Tuloilmakanavat ja ilmastointi

Muu ilmanvaihto

Hei!

2-kerroksinen 1983 rakennettun rivitalon ilmanvaihto perustuu tällä hetkellä poistoilmanvaihtoon. Ilmanvaihto on siis hoidettu huippuimurilla jota ohjetaan liesituulettimen avulla 3 portaisesti. Tuloilmaventtiileitä ei talossa ole muualla kuin saunassa (yläkerta). Tilassa on tunkkainen ilma ja muutenkin tuntuu ettei ilma vaihdu kunnolla. Tuloilman on tarkoitus tulla ikkunoiden välistä tiivisteitä poistamalla. Voiko taloyhtiötä velvoittaa asentamaan tuloilmaventtiilit asuntoon? Asunnossa oleskelu aiheuttaa oireilua ja tuntuu että 4 kk sitten tehdystä portaikon maalauksesta aiheutuu vieläkin hajua sisäilmaan. Rakennusmääräyskokoelman mukaan ilman pitäisi vaihtua kerran 2 h aikana. Miten oli määräykset 1980-luvulla ja voiko tuloilmaventtiileitä vaatia yhtiöltä? Tuohan on alunperin ilmeisesti tarkoitettu vain väliaikaiseksi tavaksi saada raitistailmaa.
Kysymyksiä: 11 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kannattaa selvittää isännöitsijältä, millainen rakennuksen ilmanvaihtosuunnitelma on ollut. Siihen on merkitty tuloilmaventtiilien paikat. Jos tuloilmaventtiilejä ei ole toteutettu, taloyhtiön pitää ne teettää. Korvausilmaventtiilien tekeminen kuuluu kokonaisuudessaan taloyhtiölle. Määräykset ovat olleet pääosin samat 1980-luvulla kuin tänäkin päivänä.Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Tuloilmakanavat ja ilmastointi":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: