Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 5.11.2012 10:56

Kysymys: Liesituulettimen hormi

Muu ilmanvaihto

Meillä on 79 valmistutunut ok-talo, jossa painovoimainen ilmanvaihto. Keittiössä on liesituuletin, jonka hormi on vedetty eristettynä välikatossa vaakatasossa noin 7 metrin matkan saunan/kattilahuoneen savupiippuun. Kuinka tehokas liesituulettimen pitäisi olla, jotta se toimisi kunnolla. Nyt erityisesti paistettaessa käryt leviävät talon sisälle ja ilma on harmaana. Olin toivonut asiaan korjausta kattoremontin yhteydessä (suora putki katolle), mutta korjausmiesten mielestä putki on niin hyvin eristetty, että muutostyöhön ei kannata ryhtyä. Tämä ei kyllä paljon lohduta. Voisiko savupiippuun asentaa huippuimurin vetoa tehostamaan, vai onko tuo välimatka niin pitkä, ettei tehot riitä. Mikä neuvoksi?
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Käryn sisälle tuleminen saattaa olla merkki siitä, että putken liitos on jostain kohtaa irti tai putekeen on tullut ajan myötä reikä. Jos putki on ehjä, savupiipun päähän voi asentaa pienen huippuimurin, jonka käyttökytkimenä voi olla liesituulettiminen kytkin. Parempi vaihtoehto on vaihtaa liesituuletin tehokkaammaksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Liesituulettimen hormi":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: