Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 6.3.2015 11:59

Kysymys: Korvausilmaventtiilit

Muu ilmanvaihto

Hei! Asun yksikerroksisessa rivitaloasunnossa. Meillä on painovoimainen ilmanvaihto, mutta tulopuolen korvausilmaventtiilit puuttuvat kokonaan. Venttiilit on tarkoitus asentaa pikimmiten, mutta haluaisin tietää onko jompikumpi ratkaisu toista parempi; karmiventtiili vs. ikkunan yläpuolelle asennettava korvausilmaventtiili (esim. velco VLR-100). Esteettisyys ei ole se se ihan ykkösasia. Eikös tällaisen venttiilin asentaminen ole ihan sallittua asukkaan itse tehdä, kunhan tietysti yhtiöltä on lupa asennukseen?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ne voit itse asentaa, jos taloyhtiö antaa luvan. Kannattaa kysyä, josko taloyhtiö osallistuu kustannuksiin, koska nuo venttiilit olisi pitänyt asentaa jo rakennusvaiheessa. Venttiilimalli Velco on hyvä käytännössä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Korvausilmaventtiilit":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: