Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 23.7.2012 14:9

Kysymys: Autotallin tuuletus välikatolle vai päädyn kautta ulos

Muu ilmanvaihto

Hei. Omakotitalossani on toisessa päädyssä 3,5 m korkea autotalli, jossa ei ole lainkaan ilmaventtiiliä ylhäällä. Tallin katon rajaan muodostuu kesäisin lämpimän ilman tasku, jossa lämpötila nousee jopa 30 asteen tasolle. Tallin katon rajassa on ilmanvaihtokone, joka puhallusilman kautta välittää lämmön asuintiloihin nostaen sisäilman lämpötilaa. Haluaisin tehdä ilmanvaihtokanavan autotalliin, mutta voiko sen tehdä autotallin katon läpi välikatolle vai onko parempi tehdä se seinän läpi autotallin yläreunaan. venttiili pitänee olla suljettava, jotta sen voi talviajaksi sulkea ja näin estää tarpeeton lämpövuoto. Kosteuden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Helpoin tapa järjestää tuuletus on asentaa ulkoseinään vähintään 150 mm halkaisijaltaan oleva poistoventtiili. Ilmeisesti kuvailemasi ilmanvaihtokoneen putket on paloeristetty ja putkistossa on palopellit. Muuten asennus ei olisi laillinen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Autotallin tuuletus välikatolle vai päädyn kautta ulos":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: