Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2012 13:22

Kysymys: Autotallin kosteudenpoisto Ilmalämpöpumpullako?

Muu ilmanvaihto

Minulla on lämpöeristetty autotalli kooltaan 27m2, jossa on betonivaluun asennettuna sähkölämmitys, jolla pidän lämpötilan noin 15 asteessa talvella, lattiassa on viemäri. Ilmanvaihtoon on etupuolella alhaalla kaksi raitisilma venttiiliä ja takaseinällä ylhäällä yksi poistoilma venttili. Talvella autosta sulaa loskaa ja lunta tallin lattialle, jota varten minulla on erillinen kosteudenpoistaja. Kysymys korvaisiko ilmalämpöpumppu nuo molemmat (kosteudenpoistajan ja lattialämmityksen) onko muita ideoita ilmanvaihdon parantamiseksi niin ettei lämpö mene talvella "harakoille" Meillä on käytössä yösähkö.
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ilmalämpöpumppu ei poista kosteutta silloin, kun se lämmittää tilaa. Autotallin lämmittäminen ilmalämpöpumpulla on edullisempaa kuin lattialämmityksellä. Ylimääräisellä lämmöllä tilaa voi kuivata, kun ilmanvaihtoa tehostetaan. Kosteuden poisto on tehokkainta ilmakuivaimella.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Autotallin kosteudenpoisto Ilmalämpöpumpullako?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: