Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 13.10.2014 23:38

Kysymys: Autotallin ilmanvaihto

Muu ilmanvaihto

Lämmitetyssä autotallissani on normaali kipsilevykatto, höyrynsulkumuovi ja puhallusvillaa 500 mm. Välikaton päällä aluskate ja peltikatto. Autotallin tuuletus on hoidettu viemällä 150 millinen ilmastontiputki välikattoon säädettävällä venttiilillä. Voiko putken jättää tällaisenaan välikattoon vai onko tällaiset syytä viedä läpiviennillä katolle asti. Samaten on hoidettu myös tallin viereisen varastotilan tuuletus.Ratkaisuna itse mietin näiden ilmanstointiputkien yhdistämistä ja nostoa yhdellä läpiviennillä katolle asti  esim. VILPE-peltikattoläpiviennillä. Olenko jäljillä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet jäljillä, toimii näin.
Ilmanvaihto putki on ilman muuta johdettava ulkoilmaan, ei missään tapauksessa saa jättää yläpohjatilaan, huomioi myös putken paloeristys välipohjassa hyväksytyllä paloeristysvillalla.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / Autotallin ilmanvaihto":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mitä tuhotun tattaren tilalle?
Hei. Leikkasin alas villiintyneen Japanin tatar-pensaiston n. 20 neliön alalta kesällä 2015. Alue on ollut mustan muovin alla täh&...