Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muu ilmanvaihto aihealue Seuraava
pvm: 21.10.2011 15:9

Kysymys: äänekäs ilmastointi

Muu ilmanvaihto

Asennutin vanhaan omakotitaloon vesikiertoisen lattialämmityksen ja ilmastoinnin. Poistoventtiilit WC:ssä ja pesuhuoneessa(2 kpl) ovat todella äänekkäitä. Asennukset teki LVI-alan ammattimies "omalla vastuullaan " tai siis minun vastuulla.Suunnitelmat teetin suunnittelutoimistolla ja materiaalimäärän ym. laski uponor eli kaiken piti olla ok.Olen yrittänyt eri suodattimilla saada ääntä pienemmäksi - ei ole ääni juurikaan vähentynyt,
Miten voisin saada äänekkyyttä vähenemään ?-
Toisekseen ilmastointilaite talteenotolla on ILTO W 80. uusin sen syystä että jäätyi umpijäähän viime talvena > tuloilman esilämmitystä ei ollut lainkaan - nyt 1 kilowatin esilämmitys > mut säädöt varmaan pielessä koska lämmittää jo pikkupakkasellakin.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitäisi tietää, onko ilmastointilaitos säädetty. Ääni voi aiheutua siitä, että poisto on liian iso, ja venttiileitä ei ole säädetty. Pitää myös selvittää, onko suunnittelija suunnitellut äänenvaimentimia ja onko ne asennettu. Pelkillä koneen suodattimilla ääntä ei pienennä. Keskustele asiasta suunnittelijan kanssa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Muu ilmanvaihto / äänekäs ilmastointi":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: