Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mullat ja lannoitteet aihealue Seuraava
pvm: 7.7.2020 2:19

Kysymys: Onko hyvä laittaa nyt keskellä kesää kituliaalle omenapuulle (Dolomiitti)kalkkia ja /tai puutuhkaa? Kuinka paljon?

Mullat ja lannoitteet

Minulla on siis aikaisemmin tosi kitulias omenapuu, josta kysyinkin jo aiemmin pari päivää sitten :-)
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Omenapuu.   Yleensä kalkitseminen tapahtuu joko keväällä tai syksyllä. Voit kalkita nyt, siitä ei ole mitään haittaa, päinvastoin. Kalkki auttaa ravinteiden liukenemisessa. Levitä pari kourallista puun juuristoalueelle, maa on sopivasti kosteaa ja kalkki imeytyy nopeasti. Kumpi vaan käy tuhka tai jauhekalkki.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Mullat ja lannoitteet / Onko hyvä laittaa nyt keskellä kesää kituliaalle omenapuulle (Dolomiitti)kalkkia ja /tai puutuhkaa? Kuinka paljon?":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Juhannusruusujen alasleikkaus
Hei, pihallani on paljon vanhoja, ränsistyneitä (ehkä 15 v.) uudistusleiikausta odottavia juhannusruusupuskia, osa on leikattu maan tasalle jo edellis...
Mikä sieni nurmikolla?
Mikä on tämä sieni, joka on ilmestynyt omenapuun juurelle ja muuallekin kasvimaan nurmikolle. Onko haitallinen omenapuulle?...