Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 10.6.2014 21:11

Kysymys: Vesakonraivaus

Mökki ja piha

Milloin on paras aika raivata vesakkoa rantametsiköstä, josta on kaadettu viime talvena isoja leppiä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tehokkain aika vesakon raivaukseen on ns. "heinänteon aikaan"; jos vain silloin ehtii tähän työhön tarttumaan. Vesakko on käyttänyt kaiken voimansa ja energiansa kevään/kesän kasvuun, mutta ei ole vielä alkanut varastoimaan energiaa juuristoonsa. Uutta versoa ei yleensä kasva kannon kuivuessa (ja loppukesä on aikaa kuivua). Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan paras lopputulos saadaan, kun vesakko raivataan kahdesti; ensimmäisen kerran kesäkuun alussa, ennen juhannusta - ja syksyllä vedetään vielä orastavat taimet alas.

Syksyllä kaadettu vesoo joka tapauksessa runsaasti ja talvella taas jää helposti liian pitkät kannot (jotka aloittavat keväällä voimakkaan kasvun).

 Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Vesakonraivaus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: