Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 28.7.2014 14:13

Kysymys: Tornionlaaksonruusu

Mökki ja piha

Hei
Ruusupensaisiin tulee kirvoja keväisin, mikä paras hoito? Ruusut kukkivat, mutta kukinnot kuivuvat eikä niihin tule kiulukoita? Pensaiden leikkaus?

Lea
Jäsenen puutarha  antama (29.7.2014 18:8) kommentti

Puutarhassani on synnyinseutuni ruusu eli Torniolaakson ruusu. Se on kukkinut ja on hyvin vaatimaton pensasruusu, kukat neilikkamaiset pienet kukat, ei mikään erikoinen, mutta menestyy hyvin, nimestään huolimatta miltei täysin piikitön ruusupensas. Kasvanut jo parissa vuodessa metrin korkuiseksi, reheväksi pensaaksi!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kestävälle ja kauniisti kukkivalle tornionlaaksonruusulla ei kehity kiulukoita, mutta juurivesojen muodostuminen on voimakasta. Vaikka se on vaatimaton kasvupaikkansa suhteen, niin parhaiten se menestyy runsasravinteisessa ja aurinkoisessa paikassa. Pitää tuoreesta, mutta kestää myös kuivuutta; tosin kirvat saattavat tällöin kiusata...

Kirvojen torjunnassa säännöllisesti toistetut kotikonstit; kylmät vesisuihkut, mäntysuopakäsittelyt ja ruiskutukset laimennetulla nokkosuutteella auttavat pitämään invaasiota kurissa. Tarpeen vaatiessa käsittelyt luonnonmukaisilla, pyretriinipohjaisilla rotjuntatuotteilla. Esimerkiksi Neudorffin valikoimista löytyvä Spruzit RTU tehoaa kirvojen lisäksi moniin muihinkin tuhohyönteisiin...Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Tornionlaaksonruusu":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: