Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 11.9.2020 14:42

Kysymys: syreenin muotoilu

Mökki ja piha

Voiko 2,5m vapaanakasvavan sireeniaidan l(hoitamaton)leikata muotoon n.1,3m ja pitää sen siinä korkeudessa tulevaisuudessa näkösuojana?aita on5m pitkä,jos ei miten sireenit poistetaan?ei sovi koneet siihen kaivamaan!!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Syreeniaita.   Syreeni tekee jo syksyllä kukan aihion jos kukinta on tärkeintä katso miten leikkaat. Maltilla saat aidasta kauniin, katkaise vanhimpia suuria oksia tyvestä asti. Tee se keväällä ennen silmujen aukeamista. Poistettujen tilalle kasvaa uusia versoja joista lopulta muodostuu haluamasi uusi aita. Tee näin toistuvasti keväisin. Jäljellä olevaa aitaa voit leikata kukinnan jälkeen haluamallasi tavalla, jolloin se ehtii tehdä kukkasilmut loppukesän aikana. Levitä myös keväällä kalkkia tai puun poltosta tullutta tuhkaa aidan juurelle. Alasleikkausta ei suositella, silloin kukintaa saa odottaa vuosikausia. Kärsivällisyys palkitaan !

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / syreenin muotoilu":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mullan lisääminen syreenin juurelle
Syreeniin rajoittuvan uuden kukkapenkin mullan pinta tulee huomattavasti ylemmäksi kuin on vanhan syreenin kasvualustan pinta. Voiko multaa lisätä myö...
Pihasyreenin rungon lahoaminen
Hei, Mikähän olisi tuhonnut pihasyreenin rungon? Syreeni on ollut vähän kituliaan oloinen, mutta esim. oksia ei ole kuivunut. L&a...