Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 17.6.2013 19:56

Kysymys: Narsissien uudelleenistuttaminen?

Mökki ja piha

HEI

Narsissit ovat olleet penkissä jo vuosia. Tänä keväänä ne kukkivat huonosti. Nyt kaivoin ne kaikki pois penkistä. Kannattaako niitä säästää ja istuttaa syksymmällä uudelleen, vai onko ne pois heitettäviä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mikäli sipulit ovat kiinteitä ja terveitä, niin istuta ne ihmeessä syyskuussa takaisin maahan. Narsissisi ovat saattaneet pitää välivuoden kukinnassaan esimerkiksi viime syksyn ja talven rankkuuden takia - tai sivusipulit ovat vain yksinkertaisesti liian pieniä vielä. Periaatteessa narsissit kuuluu jakaa, kun niiden kukinta heikkenee - muuten ne saavat olla maassa.

Laita uudelleenistutuksen aikana maahan myös kukkasipuleille suunniteltua lannoitetta. Samaa lannoitetta voi antaa kukinnan jälkeenkin. Narsissien kukat kannattaa myös leikata kukinnan jälkeen pois, jotta voimia ei kuluisi siementen kasvattamiseen.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Narsissien uudelleenistuttaminen?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuoriaisten torjunta kompostista
Metsämökin avokompostiini ovat pesiytynyt kultakuoriaisen toukat, jotka jo kolmena kesänä kuoriuduttuaan imevät herttavuorenkilven ja narsissien...