Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2012 3:2

Kysymys: Mikä sipulikasvi?

Mökki ja piha

Vanhan talon aurinkoisella seinustalla kasvaa pienisipulinen kasvi, jonka runsaat lehdet ovat pitkät (pitemmät kuin narsissilla) ja melko pehmeät. Pitkiin kukkavanoihin tulevia nuppuja verhoaa chilin muotoinen "huntu", jonka avauduttua esiin tulee 10-18 lähes kellomaista kukkaa, kukan alareunassa on hammastus. Kukkien väri on valkoinen, joskin sivustoilla näkyy häivähdys lilaa. Merkittävää on, että koko kasvi tuoksuu voimakkaasti sipulille. Onko mahdollista saada lisätieoa, mistä kasvista on kyse?
Kanta-Häme, Suomi
Oloneuvoksetar
Puutarha, lapsenlapset, lukeminen
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuon tuoksun perusteella kyseisen kasvin täytyy kuulua laukkakasveihin. Niitä löytyy kuitenkin toista tuhatta lajia, joten tarkemman tunnistuksen tekeminen on aika hankalaa. Kyseessä voisi olla esimerkiksi vaalea muinaistulokas nurmilaukka (yleinen mm. Varsinais-Suomessa) tms. Ehkäpä googlettamalla löydät vastaavuuden Allium-suvusta. Tai olisiko jollain Puutarha.netin toisella käyttäjällä vastaavaa kasvia puutarhassaan?

Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Mikä sipulikasvi?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten saan lisätyksi vanhoja perennoja?
Miten saan lisättyä Mooseksen palavaa pensasta? Muutimme keväällä ja takapihalla ksvaa vain yksi taimi, joka kukki hienosti.Varjoliljan taimia on...