Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 5.9.2018 11:20

Kysymys: Männyt kellastuu

Mökki ja piha

Nyt syksyllä huomasin, että pienet pihamännyt ovat keskioksista paikoitellen kellastuneet. Kellastuminen näyttää lähteneen rungosta käsin oksien kärkiä kohti. Kuivuutta? En onnistunut lisäämään kuvaa??

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lähes varmasti syynä on tämä erittäin lämmin ja kuiva kesä. Veden vähyydestä kertoo jo tuo että puu koittaa saada veden riittämään latvaversoihin. Mikäli veden virtauksen muutoksista ei ole kyse (lähistöllä ei esimerkiksi olla tehty mitään isompia kaivaustöitä tms.?), niin eiköhän se tilanne taas kosteampina kausina parane. Toki jos kyseessä on suht pienikokoinen puuntaimi, niin lisävettä kannattaa antaa, jotta puun vesitilanne helpottaisi talvea ja tulevaa kevättä vasten.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Männyt kellastuu":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen J9110031313 antama (5.9.2018 13:5) kommentti

Kiitos, taidan vielä antaa niille vettä, koska aiemmin ei ole tätä esiintynyt.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hoya Micrantha /posliinikukan hoito
Olen keräillyt posliinikukkia ja niitä on nyt seitsemän erillaista. Viime kuukausien aikana on Micrantha alkanut pudottaa lehtiään tosin vain yhd...
Punaherukan tauti
Mikä vaivaa punaherukkaa kun suurin osa sen marjoista kellastuu ja niiden pinnalla on pieniä nystyjä. Koskaan ennen en muista tällaista enkä ole...