Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 23.3.2014 21:25

Kysymys: Jättitatar

Mökki ja piha

Mökin pihassa kasvaa jättitatar ja nyt kysymys kuuluukin että miten sitä leikataan näin talven jälkeen? Voiko pieniä uusi alkuja siirtää keväällä uuteen kasvupaikkaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Jättitatar  (Fallopia sachalinensis) leikataan yleensä syksyllä matalaksi, mutta voit vallan mainiosti saksia sen nyt ennen kasvuunlähtöä. Jättitatarta lisätään jakamalla ja se leviää helposti pienistäkin, haarovista varsista ja juurista. Muistathan kuitenkin, että jättitatar luokitellaan vieraslajiksi, jota ei saa päästää leviämään lähiluontoon. Kasvi kannattaa myös rajata vaikka paksulla muovilla tai juurimatolla, ellei halua sen valtaavaan liikaa alaa.Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Jättitatar":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: