Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 31.3.2014 9:14

Kysymys: Heinikko vs. varpukasvit

Mökki ja piha

Kaadoimme muutaman kuusen mökkimme pihapiiristä. Siitä seurasi, että yli metrin korkuinen heinikko valtasi alueen ja etenee myös puolukka- mustikkavarpujen alueelle. Onko tämä kehitys estettävissä millään, esim. happamalla / emäksisellä lannoitteella tai jollakin muulla toimenpiteellä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Heinä on eräänlainen pioneerikasvi, joka ilmestyy metsämaalle puiden poistamisen jälkeen. Maan pinnan rikkominen ja valon lisääntyminen edesauttavat tätä kehitystä. Mitä sitten voisitte tehdä...

- heinikon poistaminen ennen siementämistä. Niittäkää heinikko vaikka useamman kerran kesässä ja poistakaa leikkuujäte (ettei jää siemeniä, eikä maatuva jäte lisää maan ravinteita).

- myös heinikon polkeminen toistuvasti matalaksi, käsin kitkeminen ja sirpin käyttö auttavat taistelussa heiniä vastaan.

- periaatteessa heinäntorjuntaan on olemassa myös kemiallisia torjunta-aineita. Näitä voitte tiedustella alueenne puutarhamyymälöistä.

Mikäli puolukka- ja mustikka-alueen olosuhteet eivät ole kuusten poistamisen jälkeen muuttuneet, niin periaatteessa heinäkasvit eivät sinne halua kuin vasta leviämisen myötä. Voitte kohdistaa kovimman torjuntatyön juuri tälle raja-alueelle; puolustakaa varvikkoa heinähyökkäykseltä!

 Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Heinikko vs. varpukasvit":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: