Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2013 12:56

Kysymys: Havujen ruskettuminen

Mökki ja piha

Pihallani kasvoi 4 kartio Tuija katajaa vuosi sitten yksi kataja alkoi ruskistua keväällä se oli kuollut. 3 jäljellä olevaa katajaa ovat myös alkaneet ruskistua. Katajat ovat 2,5 m korkeita.Mitä pitäisi tehdä?

Tiedoista kiitollinen nim: Masala

PS.Olen seurannut lähimetsikössä olevia katajia myös niissä on paljon ruskettuneita.

Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Viime syksyn märkyys ja alkukevään aurinkoinen, kuiva, kylmä ja tuulinen sää ovat aiheuttaneet lähes koko maassa havukasvien ruskettumista. Vaikka ankarinta tuhoa olikin nuorilla istutuksilla, niin keväällä hämmensi jopa vanhempien havukasvien ruskettuminen ja kuoleminen. Kestävinä pidetyt kuuset, pihdat, männyt, tuijat ja katajat ovat selkeästi kärsineet.

Mikäli havusi ovat kartiotuijia (Thuja occidentalis ´Brabant`, kts. linkki), niin voit huoletta siistiä ruskettuneet osat pois. Tuijat kestävät leikkaamista ja peittävät pian siistityn kohdan. Katajat ovat hankalampia, sillä niiden kasvusto on harvempaa eikä vastaavaa korjausta tapahdu.

Kevätahavilta voi havukasveja suojata varjostusverkolla tai -kankailla, vaikka kyseessä olisi jo kookkaampikin yksilö. Mitenkään muuten et havukasvejasi pysty suojaamaan.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / Havujen ruskettuminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Arabiankahvi - lehdet ruskettuu ja putoaa
Perin äidiltäni upean Arabiankahvipuun/ruukkukasvin. Se oli viime kesänä vielä todella tuuhea ja upean vihreä, korke...