Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Mökki ja piha aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2019 14:26

Kysymys: elämänlanka

Mökki ja piha

latvotaanko aitoelämänlanka,koska se jo huhtikuussa esikasvatetaan

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Aitoelämänlanka  itää yleensä aika nopeasti (viikossa tai parissa) ja hyvällä itämisprosentilla, etenkin jos niitä liottaa huoneenlämpöisessä vedessä n. 12-24 t ennen kylvöä. Sopiva ajankohta kylvölle on maaliskuun loppu - huhtikuun alku. Taimet kannattaa tosiaan latvoa, kun taimessa on 3-4 kasvulehteä; kuitenkin vain aivan verson kärjestä, jotta kasville jää lehtiä ja lehtihankoja kasvattaa uusia haaroja.

Taimikasvatuksen suurin haaste on taimien tukeminen; köynnöstelevinä ne tarttuvat toisiinsa, itseensä ja lähes mihin tahansa lähellä olevaan. Tuenta ja latvonta auttavat pitämään taimipöheikön paremmin kurissa!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Mökki ja piha / elämänlanka":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

elämänlanka ja tuoksuvatukka
1. elämänlanka. Lähteekö se varrenpaloista kasvamaan. Yritän hävittää sitä ja olen varoiksi vienyt varretkin roskiin p&#...