Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 10.1.2012 9:13

Kysymys: Vanhan patterin maalin poisto

Maalaustyöt

Millä kannattaa poistaa vanhan 50-luvun kerrostalon vesikiertoisen patterin epätasainen maalikerros ? Päällimmäinen käsittely lienee lateksimaali, jota myös seinässä. Voiko käyttää maalinpoistoainetta, ettei tarvitsisi hioa, koska siinähän sitä meteliä tulee koko taloon. Millä maalataan poiston jälkeen ?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voit poistaa maalin kokonaisuudessaan maalinpoistoaineella. Uudelleenmaalauksen voit tehdä oheisen Tikkurilan linkin ohjeen mukaan. Maalin poistaminen isosta patterista on melko työlästä, kun kerroksia on useita. Kannattaa harkita hiontaa ja tasoitusta, vaikka siitä syntyy ääntä.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Vanhan patterin maalin poisto":
Jäsenen P59 antama (10.1.2012 21:38) kommentti

Eräs tapa on irroitta koko patteri ja puhdistaa pinta esimerkiksi hiekkapuhalluksella. Tosin em. järjestely ainakin kerrostalossa vaatii hommaan valtuutetun putkimiehen vetämään tilapäisen ohivirtausputken lämmityskiertoon vesipatterin tilalle siksi aikaa kun patteria käytetään hiekkapuhalluksessa.Jos patteri sattuu olemaan sellainen lamellirakenteinen jossa lamelleja on enemän kuin 2, räpeltämiseen maalinpoistoainein tai pelkästään poistaen maalikerrokset mekaanisesti patterin ollessa paikallaan, siihen menee tuhottomasti aikaa, vaan on myös jobina sellainen, mikä saattaa koetella avio-onnea.

Jäsenen Pm antama (12.1.2012 10:44) kommentti

Mihin sitä ohivirtausputkea tarvitaan? Kyllä jokainen saa vääntää patterin kiinni jos haluaa. Patterin irroitus on putkimiehen hommaa.

Jäsenen P59 antama (12.1.2012 20:1) kommentti

Ohivirtaus tarvitaan patterin tilalle koska jos irrotat kerrostalossa patterin ja tulppaat sen, niin samalla vesikierto loppuu kaikista niistä pattereista mitkä ovat kytkettynä samaiseen linjaan - näin siis erityisesti vanhemmissa taloissa. uudemmissahan tulo ja poistolinjat on useimmin toteutettu rinnakkaislinjoina, jolloin tulppauksen voi tehdä suoraan putkiin ( patterin yhteisiin ) kuten Pm välillisesti toteaa.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

ei otsikkoa
Miten saisin pilvikirsikan häviämään?  Lisääkö tavallisen kirsikan oksien poisto juuriversojen muo...
Omenapuun oksilla on sammalta
Pihassasi on vanhoja omenapuita. Joidenkin puiden paksuilla lähes vaakasuunnassa kasvavilla oksilla on sammalta noin 5 - 10 mm paksuudelta. Näyttäisi...