Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 25.3.2019 13:14

Kysymys: Sokkelimaali

Maalaustyöt

Voiko Tikkurilan sokkelimaalilla maalata sisätiloissa olevan eteisen tiiliseinän ?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En suosittele, sillä sokkelimaali on tarkoitettu ulkokäyttöön.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Sokkelimaali":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen ruosu antama (26.3.2019 11:43) kommentti

Suurin ongelma on se että olipa kyseessä puhdas tiilipinta, tai aikaisemmin jollain maalattu, niin silikaattipitoiset värit eivät pysy ! Pitää olla rapattu pinta tai betoni. Kuivissa sisätiloissa tiilipinta voidaan maalata vapaavalintaisella sisäseinämaalilla ohjeitten mukaan. Mitään terveydellisiä haittoja silikaattimaalin käytöstä ei ole; sisätiloissakin niitä käytetään olosuhteiden niin vaatiessa.

 

Jäsenen ruosu antama (28.3.2019 9:58) kommentti

Niin ne ajat muuttuu....!

Ennen oli kalkkimaali vain ulkokäyttöön ja esim. navetan seiniin ! Asuintiloissa sillä valkaistiin yleensä vain palomuurin kylkeä !

Nykyiset "kalkkimaalit" ovat sisustusmaaleja siinä missä muutkin; niillä maalataan huonekaluja y.m. "Tarttuvat mihin vain, jopa kaakeliin..."? Siis "kalkkimaali" tässä yksi vaihtoehto, mutta se AITO ei ehkä sopivin....?


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: