Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 24.4.2016 17:9

Kysymys: Purueristeisen talon ulkolaudoituksen puhdistus

Maalaustyöt

Aiomme maalata 1930-luvulla rakennetun lautaverhoillun talon ulkopinnan. Ulkopinta on aiemmin maalattu ei-öljymaalilla. Mikäli olisi oikea pohjakäsittely, jotta purueristeisiin ei pääsisi vettä? Riittääkö mekaaninen puhdistus vai pitääkö käyttää vettä? Painepesua ei varmaan kannata edes harkita.

Väri muuttuu vaaleammaksi – tarvitaanko aina homeenkäsittely?

 

Kesämaalarit

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mekaaninen "krapaus" tai koneellinen teräsharjaus on parhaat tavat puhdistaa pohja.  Vanha maali tulisi saada kokonaan pois, jos kysymyksessä ei ole öljymaali.  Vanhan lateksimaalin alla on todennäköisesti hometta, jolloin homepesu on välttämätön.  Voi olla, että paikoittain homee poistamiseen on käytetettävä hiontaa.  Homeiset kohdat krapauksen jäljiltä erottuvat tummina paikkoina.  Jotta maalauksesa onnistutaan, on kannattaa miettiä mahdollista asiantuntijan käyttämistä työmaalla.  Maalauksen tulisi kestää vähintään 30 vuotta.  Heikoin lenkki on ehdottomasti vanhan pohjan puhdistus.
Jos pohja on hyvä ja aineet on hyviä, niin hyvään lopputulokseen on mahdollista päästä omin voiminkin seuraamalla maalivalmistajan ohjeita.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Purueristeisen talon ulkolaudoituksen puhdistus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen vihernokka antama (25.4.2016 11:10) kommentti

Lähinnä mietityttää vesipesun (homepesun) käyttö (vaikka käyttäisi ammattilaistakin). Onko vaarana, että vettä pääseen puruihin, kun laudan alla todennköisesti ei ole tuuletusrakoa, vaan jonkinlainen vanha tervepaperi ja sahanpurua.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: