Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 13.5.2013 11:43

Kysymys: Leikkimökin seinien maaliresepti?

Maalaustyöt

Haluaisin käsitellä leikkimökin seinät sisäpuolelta valkoisiksi. Maalin pitäisi hengittää, koska ulkopuolelta laudat on käsitelty tavallisella vesiohenteisella ulkomaalilla. Olen nyt päätymässä omatekoiseen pellavaöljymaaliin (vaikka onkin kuulemma hidas kuivumaan), johon pitäisi ilmeisesti laittaa vernissaa, sinkkioksidia ja titaanivalkoista. Mikä olisi hyvä resepti/sekoitussuhde? Miten muuttuisi, jos päätänkin, että sävy saisi olla vaikkapa hento vaaleanvihreä tai sininen? Valkoinen kai kellastuu pimeässä...
Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Valitettavasti meillä ei ole saatavissa maalireseptejä. Kannattaa kysyä Museoviraston asiantuntijoilta, millä reseptillä maalin voi tehdä. Muitakin asiantuntijoita varmasti löytyy ja kirjastossa kannattaa käydä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Leikkimökin seinien maaliresepti?":
Jäsenen Puolipihaavarjossa antama (14.5.2013 11:27) kommentti

Osaisikohan joku palstailija antaa sopivaa reseptiä? Tai vastata ainakin siihen, voiko sinkkioksidia käyttää huoletta kylmissä, suljetuissa ulkotiloissa. Lapset saattavat oleskella mökissä pitempiäkin aikoja.

Jäsenen ruosu antama (14.5.2013 13:20) kommentti

Sinkkioksidilla on tietty hometta estävä vaikutus, jota puhtaalla pellavaöljyllä ei ole! Voit mielestäni huoletta käyttää sitä tässä tuohon vernissan sävytykseen! Epäsuotuisissa olosuhteissa kaikki homehtuu, olipa sitten pinta käsitelty melkein millä tahansa, pitäisi siis yrittää huolehtia ilmastoinnista, ettei tule sitä "suljettua kylmää" tilaa! En alkaisi itse ainakaan maalaamaan noita seiniä peittävästi vaan tyytyisin kuultomaalaukseen! Sekoita pigmentti ensin pienempään määrään öljyä,"tahnaksi", jota sitten sekoitetaan tarpeelliseen öljymäärään maun mukaan! Mitä tuohon peitevärin tekoon tulee, niin en alkaisi itse tekemään, ekonominen voitto on aika olematon kun on esim. vain puutarhakaluista kyse! Osta valmista! Perusresepti on aika yksinkertainen 1 osa öljyä ja 2 osaa kuiva ainetta, mutta sitten alkaa se "työ ja tiede"!


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: